Kanapeczki z solonym łososiem.

sobota, lutego 08, 2014

Chrupiący chlebek czosnkowy z łososiem. Pycha! Dziś postanowiłem przed obiadem dla rodziny zrobić bardzo smaczne kanapeczki, przygotowanie których nie zajmuje prawie czasu, więc zapraszam do wypróbowania przepisu.


Składniki:

50 g miękkiego masła
3 ząbki czosnku
Ulubiona zielenina
6 kromek chleba
170 g solonego łososia 
Sól
Odrobina oliwy

Przygotowanie:

Do miękkiego masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz zieleninę, dokładnie mieszamy. Kromki chleba cienko smarujemy masełkiem czosnkowym.
 Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i układamy masłem w dół chlebek. Smażymy z każdej strony przez ok. 2 minuty, aż chlebek będzie chrupiący i lekko zrumieniony.


Łososia kroimy w cienkie plastry i układamy na usmażonym chlebku. Przekrawamy na połowę i serwujemy.







Smacznego!

Podobne przepisy

0 komentarze

Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)

Obserwuj bloga: