Grillowane warzywa.

poniedziałek, marca 10, 2014

Bardzo zdrowy dodatek do dań mięsnych lub po prostu przekąska po szkole, lub pracy.


Składniki:

Dowolne warzywa ( u mnie: kabaczki i papryka)
Dressing:
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
sok z pomidora
sól

Przygotowanie:

 Warzywa myjemy i kroimy w cienkie plasterki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy oliwą, posypujemy solą, wyciskamy sok z połowy pomidora i wyciskamy za pomocą praski czosnek. Odstawiamy na 5 minut.
 Rozgrzewamy grill (250 stopni) i wstawiamy warzywa na 5 minut. Po pięciu minutach przewracamy warzywa i ponownie pieczemy 5 minut, tą czynność powtarzamy jeszcze dwa razy.
 Przez serwowaniem polewamy sokiem pozostałym na dnie blachy.




Smacznego!

Podobne przepisy

1 komentarze

Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)

Obserwuj bloga: