Krem Kajmakowy.

niedziela, marca 16, 2014

Krem kajmakowy, chyba najczęściej używany mną krem do tortów. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Na podstawie masła, bo nie lubię robić kremów z budyniu, a ten uda się po prostu każdemu.

Składniki:

400 g masła
1,5 puszki masy kajmakowej
200 orzechów

Przygotowanie:

 Orzechy prażymy na rozgrzanej patelni, przez ok. 5 minut.
Masło ubijamy na jasny krem i stopniowo dodajemy masę kajmakową. Kiedy będziemy mieli jednolitą masę, to dodajemy uprażone orzechy i wszystko mieszamy za pomocą łyżki.




Smacznego!


Podobne przepisy

3 komentarze

  1. Mniam, daj mi tylko łyżeczkę i ja już się zajmę tym kremem. :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Próbowałam kiedyś robić krem kajmakowy z twarożkiem, niestety totalnie się rozpływał. Chętnie wypróbuję tą wersję. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Widocznie dodaliście za mało masla, a wiecej twarożku, lub w równych proporcjach :)

      Usuń

Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)

Obserwuj bloga: