Ryba pieczona w masełku czosnkowym.

piątek, kwietnia 04, 2014

Pyszna rybka z masełkiem czosnkowym, podana na ciepło z sosem salsa. Naprawdę warta do wypróbowania, gorąco polecam.
Rybę do tego dania można użyć dowolną, ale najlepiej, aby to była ryba morska, wtedy będzie smakować lepiej.


Składniki:

Ryba
100 g masła
4 ząbki czosnku
natka pietruszki
sok z cytryny

Przygotowanie:

Miękkie masło rozcieramy z posiekanym czosnkiem i pietruszką. Rybę posypujemy solą, opryskujemy sokiem z cytryny i nacieramy masełkiem czosnkowym, pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 45 min.
Rybę serwujemy z sosem salsa.



Smacznego!






Podobne przepisy

1 komentarze

Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)

Obserwuj bloga: