Spaghetti Carbonara.

wtorek, kwietnia 08, 2014

Smaczna kolacja dla całej rodzinki. Pyszna i momentalna w przygotowaniu, a zapach będzie się unosił na cały dom.






Składniki: 

300 g spaghetti
2 jaja
100 g twardego sera
150 g boczku
sól, pieprz

Przygotowanie:

 Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej trochę makaron nie dogotować, aby był taki niby al dente. Po ugotowaniu makaron odsączamy i odstawiamy na 5 min.
 Boczek kroimy w małe kawałeczki i smażymy na rozgrzanej patelni, przez ok. 10 min.
 W osobnej miseczce jajko rozmącamy z solą i pieprzem, dodajemy ser.  Dodajemy do ugotowanego makaronu masę jajeczno-serową, podsmażony boczek i mieszamy (nie gotujemy). 



Smacznego!

Podobne przepisy

1 komentarze

Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)

Obserwuj bloga: