Kompot jabłkowy z miętą i miodem.

wtorek, czerwca 10, 2014

Idealny napój na gorące, upalne dni. Podany z kostkami lodu i chłodzącą miętą, smakuje najlepiej! A z jego przygotowanie poradzi każde dziecko. Zapraszam do wypróbowania!


Składniki:


4 jabłka (2 gatunków)
garść rodzynek
3-4 goździki
2 łyżki miodu
10 listków mięty
2 suszone gruszki
2 l wody

Przygotowanie:


 W dużym garnku doprowadzamy do wrzenia wodę, dodajemy pokrojone w ósemki jabłka, suszone gruszki, rodzynki, goździki i gotujemy 20 min. Pod koniec dodajemy miód i miętę, przykrywamy i odstawiamy na 10 min. 
 Kompot serwujemy z kostkami lodu.




Smacznego!

Podobne przepisy

4 komentarze

Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)

Obserwuj bloga: