Sznycle z kurczaka.

piątek, czerwca 06, 2014

Soczysta pierś z kurczaka w chrupiącej panierce-idealny obiad dla całej rodziny. Sznycle smakują przepysznie, podane ze świeżym Litewskim chlebkiem i pomidorkami koktajlowymi. Pycha! Serdecznie zapraszam do wypróbowania!


Składniki:


Podwójna pierś z kurczaka
100 g panierki
jajko
sól, pieprz
50 ml oleju

Przygotowanie:


 Piersie przekrawamy na połowę, aby powstał nam motylek. Układamy między dwiema warstwami foli spożywczej i odbijamy tłuczkiem do mięsa na cienki płat.
 Piersie solimy i pieprzymy z obu stron.




Rozmącamy jajko, a do bułki tartej dodajemy sól. Zanurzamy pierś w jajko, a następnie obtaczamy w bułce tartej.
 Sznycle smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min z każdej strony.
Po usmażeniu układamy na papierowych ręczniczkach.




Smacznego!

Podobne przepisy

1 komentarze

Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)

Obserwuj bloga: