Pierś z kurczaka w cieście francuskim.

wtorek, września 02, 2014

 Pyszna, soczysta, mięciutka pierś z kurczaka owinięta w chrupiące ciasto francuskie, to idealnie danie na kolację lub obiad. Z całą rodziną bardzo polubiliśmy to danie, bo jest proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Gorąco polecam i zapraszam!



Składniki:


podwójna pierś z kurczaka
płat ciasta francuskiego
łyżka majonezu (przepis tu)
50 g sera
jajko
sól, pieprz

Przygotowanie:


 Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy na dużym ogniu przez ok. 2 min z każdej strony do złotego koloru.
 Płat ciasta francuskiego dzielimy na dwie równe części, każdą część smarujemy cienką warstwą majonezu, na połowę układamy filet, kawałeczek sera i dokładnie zwijamy, aby nie było dziurek. Smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min w zależności od rozmiaru piersi.
 Serwujemy z makaronem (przepis tutaj) i salsą pomidorową.

Smacznego!

Podobne przepisy

8 komentarze

  1. pycha:) też czasem taką robię:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem pod wrażeniem:) Ogromnym!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, mniam, mniam:) uwielbiam wszystko z kurczakiem, na pewno wypróbuję przepis, bo takie mięsko wygląda bardzo smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też uwielbiam wszystko z kurczaka, a te fileciki sa po prostu przepyszne.
      Łukasz http://kuchniaalukasza.blogspot.com/

      Usuń
  4. Kolejny super przepis, bravo:)

    OdpowiedzUsuń
  5. A mogę zawinąć w ciasto drożdżowe ? bo francuskiego brak ;( A kurczaczka mam ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że tak. Tylko należałoby wydłużyć czas pieczenia.

      Usuń

Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)

Obserwuj bloga: