Lody Raffaello

czwartek, czerwca 29, 2017

Lody Raffaello

Lody, które udadzą się każdemu! Lody, które nie potrzebują maszyny do lodów! Lody, które po zamrożeniu nie mają krysztalików lodu! Tak, to właśnie przepis na perfekcyjne lody o bardzo oryginalnym i przyjemnym smaku kokosowych pralinek Raffaello. 
Polubiłem ten smak mrożonego przysmaku od pierwszego wypróbowania. Wychodzą naprawdę wyśmienite, przy tym, że ich przygotowanie to tylko chwilka czasu. 
Jestem pewien, że ten smak lodów to prawdziwy HIT tego lata dla mnie i dla moich przyjaciół, rodziny. Mam nadzieję, że Wam też przypadną do gustu, więc radzę nie tracić czasu i biec do marketu po składniki 😁

Lody Raffaello - przepis:

500 ml śmietanki (30-36%)
400 ml słodzonego mleka skondensowanego (można użyć domowego wg. tego przepisu)
50 g wiórków kokosowych
15 szt. pralinek Raffaello

Jak zrobić lody Raffaello?

  • Do schłodzonej śmietanki kremówki dodajemy słodzone mleko skondensowane i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną masę.
  • Do masy śmietankowej dodajemy wiórki kokosowe i pokruszone pralinki Raffaello. Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą szpatułki.
  • Przekładamy masę lodową do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na 5-6 godzin, aż lody się zamrożą. Podczas mrożenia nie trzeba mieszać masy.
  • Po upływie tego czasu można serwować lody!

Lody Raffaello

Lody Raffaello

Smacznego!

Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @lukarzkuchasz:)

Podobne przepisy

5 komentarze

  1. Jej! Muszą być pyszne!!! Uwielbiam Raffaello :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niesamowite! Chłopaku, przyprawiasz mnie o zawstydzenie, bo ja w życiu bym czegoś takiego nie potrafił przygotować.

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis wypróbowany.Lody wyszły przepyszne u mnie nie lubią kokosu więc dodałam pokruszoną chałwę i wyszły znakomite.Następne będą z orzechami. Dziękuję za przepis czekam na następne ciekawe propozycje. :) :) :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękne zdjęcia i smakowity przepis! Aż żałuję, że przeczytałam go dopiero po wakacjach! ;)

    OdpowiedzUsuń

Spodobał ci się przepis? Napisz komentarz, dzięki niemu będę bardzo wesoły! :)

Obserwuj bloga: