Grillowane warzywa.
poniedziałek, marca 10, 2014Bardzo zdrowy dodatek do dań mięsnych lub po prostu przekąska po szkole, lub pracy.
Składniki:
Dowolne warzywa ( u mnie: kabaczki i papryka)
Dressing:
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
sok z pomidora
sól
Przygotowanie:
Warzywa myjemy i kroimy w cienkie plasterki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy oliwą, posypujemy solą, wyciskamy sok z połowy pomidora i wyciskamy za pomocą praski czosnek. Odstawiamy na 5 minut.Rozgrzewamy grill (250 stopni) i wstawiamy warzywa na 5 minut. Po pięciu minutach przewracamy warzywa i ponownie pieczemy 5 minut, tą czynność powtarzamy jeszcze dwa razy.
Przez serwowaniem polewamy sokiem pozostałym na dnie blachy.
Smacznego!
1 comments
Świetne :)
OdpowiedzUsuńSpodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)