Krem Kajmakowy.
niedziela, marca 16, 2014Krem kajmakowy, chyba najczęściej używany mną krem do tortów. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Na podstawie masła, bo nie lubię robić kremów z budyniu, a ten uda się po prostu każdemu.
Składniki:
400 g masła1,5 puszki masy kajmakowej
200 orzechów
Przygotowanie:
Orzechy prażymy na rozgrzanej patelni, przez ok. 5 minut.Masło ubijamy na jasny krem i stopniowo dodajemy masę kajmakową. Kiedy będziemy mieli jednolitą masę, to dodajemy uprażone orzechy i wszystko mieszamy za pomocą łyżki.
Smacznego!
4 comments
Mniam, daj mi tylko łyżeczkę i ja już się zajmę tym kremem. :D
OdpowiedzUsuńPróbowałam kiedyś robić krem kajmakowy z twarożkiem, niestety totalnie się rozpływał. Chętnie wypróbuję tą wersję. :)
OdpowiedzUsuńWidocznie dodaliście za mało masla, a wiecej twarożku, lub w równych proporcjach :)
UsuńCzy krem nadaje się do przelozenia tortu i ciasta oraz do kruchych babeczek za pomocą szprycy ?
OdpowiedzUsuńSpodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)