Muffiny szarlotkowe
wtorek, marca 11, 2014Najlepsze muffiny na świecie! Bardzo mięciutkie, pulchniutkie i smaczne, a przy tym łatwe w przygotowaniu i momentalnie znikają ze stołu. Także zdrowe, bo ciasto jest bez jaj. Takie muffiny możecie zrobić z kupnymi jabłkami prażonymi lub domowy, w najbliższym czasie na blogu będzie przepis na domowe jabłka prażone.
Muffiny szarlotkowe - przepis:
Składniki:
2 szklanki mąki
150 g masła
0,5 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki jogurtu naturalnego
Jabłka prażone
Przygotowanie:
Mąkę wraz z masłem rozcieramy na drobne kawałeczki, dodajemy cukier, proszek do pieczenia i jogurt, zagniatamy elastyczne ciasto.Ciasto dzielimy na 12 równych części i każdą częścią wykładamy formę do muffinów. Do wgłębienia wkładamy 2 łyżeczki jabłek prażonych. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 35-40 minut.
Smacznego!
4 comments
Fajne takie tartinki z jabluszkami :)
OdpowiedzUsuńMniam, pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńWyglądają super. Poza tym bez jajka! Pożyczam przepis ;)
OdpowiedzUsuń48 yr old Nuclear Power Engineer Ernesto Worthy, hailing from Maple enjoys watching movies like Class Act and Driving. Took a trip to Belovezhskaya Pushcha / Bialowieza Forest and drives a Mercedes-Benz 540K Spezial Coupe. zrodlo obrazu
OdpowiedzUsuńSpodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)