Muffiny szarlotkowe

wtorek, marca 11, 2014

Najlepsze muffiny na świecie! Bardzo mięciutkie, pulchniutkie i smaczne, a przy tym łatwe w przygotowaniu i momentalnie znikają ze stołu. Także zdrowe, bo ciasto jest bez jaj. Takie muffiny możecie zrobić z kupnymi jabłkami prażonymi lub domowy, w najbliższym czasie na blogu będzie przepis na domowe jabłka prażone.


Muffiny szarlotkowe - przepis:



Składniki:

2 szklanki mąki
150 g masła
0,5 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki jogurtu naturalnego
Jabłka prażone

Przygotowanie:

 Mąkę wraz z masłem rozcieramy na drobne kawałeczki, dodajemy cukier, proszek do pieczenia i jogurt, zagniatamy elastyczne ciasto.
Ciasto dzielimy na 12 równych części i każdą częścią wykładamy formę do muffinów. Do wgłębienia wkładamy 2 łyżeczki jabłek prażonych. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 35-40 minut.


Smacznego!


Kto codziennie jabłko zjada - potrawy z jabłek

Podobne przepisy

4 comments

  1. Mniam, pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają super. Poza tym bez jajka! Pożyczam przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. 48 yr old Nuclear Power Engineer Ernesto Worthy, hailing from Maple enjoys watching movies like Class Act and Driving. Took a trip to Belovezhskaya Pushcha / Bialowieza Forest and drives a Mercedes-Benz 540K Spezial Coupe. zrodlo obrazu

    OdpowiedzUsuń

Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)

Obserwuj bloga: