Surówka z młodej kapusty.

czwartek, maja 21, 2015

 Właśnie teraz jest czas na najlepszą młodą kapustę. Moim ulubionym daniem z jej jest surówka z młodej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki i koperku. Smakuje po prostu pysznie, a do tego jest mega łatwa w przygotowaniu! Zapraszam!

Surówka z młodej kapusty.

Składniki:


1/2 główki młodej kapusty
1 średnia marchew
2 jabłka
3 łyżeczki koperku
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki octu
1/4 łyżeczki soli i pieprzu

Przygotowanie:


 Młodą kapustę dokładnie myjemy i szatkujemy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłko, także obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
 Wszystkie warzywa i owoce przekładamy do misy dodajemy posiekany koperek, oliwę, ocet, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 20 min do połączenia się smaków.

Smacznego!

Podobne przepisy

3 komentarze

Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)

Obserwuj bloga: