Sernik kajmakowy (toffi)

poniedziałek, września 14, 2015

 Już chyba wszyscy wiedzą, że jestem uzależniony od serników. Widać to zresztą i po przepisach na blogu gdzie już jest prawie dwadzieścia różnych przepisów na serniki (przepisy są tu).
 Dziś prezentuję Wam pyszny sernik kajmakowy inaczej także zwany sernik toffi! Sernik jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu, a smakuje wprost idealnie. Ten sernik od teraz jest jeden z moich ulubionych, a jaki wasz ulubiony sernik?

Sernik kajmakowy (toffi)



Sernik kajmakowy (toffi)

Sernik kajmakowy (toffi)

Sernik kajmakowy - składniki:


1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 3,2%
4 jaja
1/3 szklanki cukru
100 g masła
400 g masy kajmakowej
4 łyżki mąki

Sernik Kajmakowy - przepis:

 W misie łączymy twaróg, jaja, cukier, roztopione masło w temperaturze pokojowej i masę kajmakową. Wszystko dokładnie łączymy między sobą.

Sernik kajmakowy (toffi)

 Następnie dodajemy mąkę, wszystko dokładnie łączymy.

Sernik kajmakowy (toffi)

 Masę sernikową przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok. 60-80 min. 
 Po upieczeniu najlepiej, aby sernik kajmakowy spędził noc w lodówce.
Sernik kajmakowy (toffi)

Sernik kajmakowy (toffi)

Smacznego!

Podobne przepisy

16 komentarze

  1. Mmmm, moje klimaty! Wygląda pysznie :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Boski!
    Ja kocham wszystkie serniki; niedługo trzeba się będzie za kolejny dyniowy zabrać...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O dyniowy uwielbiam! Robiłem go na Halloween w tamtym roku :) Zapraszam ze skorzystania z przepisu! http://www.kuchnialukasza.pl/2014/10/sernik-dyniowy-na-halloween.html?m=1

      Usuń
  3. Cudny i łatwy do zrobienia. Jesteś mistrzem:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Trzeba będzie kiedyś wypróbować :) sernik wygląda super :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. a moze byc taki ser w wiadereczku np z biedronki? niestety nie mam maszynki do mielenia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie próbowałem, ale myślę, że musiało by wyjść. :)

      Usuń
  6. a jaki wymiar blaszki??

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysznie się prezentuje 😄
    A czy po upieczeniu zostawiamy do w piekarniku do wystudzenia czy można od razu wyciągnąć? DZIEKUJE ZA ODPOWIEDŹ 😄

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najlepiej pozostawić w piekarniku do lekkiego wystygnięcia, a następnie studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami 😁

      Usuń
  8. Cześć mam pytanie?co jest upiekszeniem tego sernika? Dziękuje.

    OdpowiedzUsuń

Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)

Obserwuj bloga: