Kanapeczki z solonym łososiem.
sobota, lutego 08, 2014Chrupiący chlebek czosnkowy z łososiem. Pycha! Dziś postanowiłem przed obiadem dla rodziny zrobić bardzo smaczne kanapeczki, przygotowanie których nie zajmuje prawie czasu, więc zapraszam do wypróbowania przepisu.
Składniki:
50 g miękkiego masła
3 ząbki czosnku
Ulubiona zielenina
6 kromek chleba
170 g solonego łososia
Sól
Odrobina oliwy
Przygotowanie:
Do miękkiego masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz zieleninę, dokładnie mieszamy. Kromki chleba cienko smarujemy masełkiem czosnkowym.Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i układamy masłem w dół chlebek. Smażymy z każdej strony przez ok. 2 minuty, aż chlebek będzie chrupiący i lekko zrumieniony.
Łososia kroimy w cienkie plastry i układamy na usmażonym chlebku. Przekrawamy na połowę i serwujemy.
Smacznego!
0 comments
Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)