Słodki ryż z jabłkiem i cynamonem.
niedziela, lutego 02, 2014Idealne śniadanie lub deser na chłodny zimowy poranek, naprawdę pyszne, a przy tym łatwe do przygotowania. Zachęcam was do wypróbowania danego przepisu.
Składniki:
0,5 szklanki ryżu
2 szklanki mleka
duże jabłko
2 łyżeczki cukru
cynamon w proszku
dowolne prażone orzechy
Przygotowanie:
W dużym rondelku zagotowujemy mleko, dodajemy cukier i ryż. Gotujemy na małym ogniu, pod uchyłym przykryciem ok. 30 minut. Mniej więcej w połowie gotowanie dodajemy obrane i pokrojone w 1 centymetrową kostkę jabłko. Pod sam koniec gotowania dodajemy cynamon. Serwujemy w małej miseczce. Posypujemy siekanymi orzechami i cynamonem.
Smacznego !
1 comments
Moje smaki :)
OdpowiedzUsuńSpodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)