Pieczeń wieprzowa.
niedziela, lutego 09, 2014Idealna i soczysta pieczeń z karkówki wieprzowej. Pycha!
Składniki:
500 g karkówki wieprzowej
100 g masła
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki ostrej papryki
odrobinę kminu
0,5 łyżeczki pieprzy
Przygotowanie:
Karkówkę nakrawamy z każdej strony, nacieramy przyprawami i odstawiamy marynować się na ok. 8-12 godzin.
Kiedy karkówka będzie zamarynowana, masło mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Masłem czosnkowym smarujemy całą karkówkę i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 30-35 minut.
Smacznego!
1 comments
Cześć. Nominowałem Twojego bloga do Liebster Blog Awards. Szczegóły w tym wpisie: http://sweet--n--sour.blogspot.com/2014/02/liebster-blog-awards.html
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że przyłączysz się do zabawy!
Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)