Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej.
wtorek, sierpnia 26, 2014 Pyszny, soczysty, z chrupiącą panierką filet z kurczaka. Próbowałem już raniej coś podobnego, ale tym razem zrobiłem taki filecik w panierce sam i wyszedł nawet lepszy niż próbowany raniej. Bardzo smakował całej rodzinie i wszyscy mówili, że kurczak z kokosem to bardzo pyszne połączenie. Polecam i zapraszam do wypróbowania!
Składniki:
3 filety z piersi kurczaka
200 g wiórków kokosowych
olej do smażenia
Marynata:
4 łyżki gorczycy
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
2 łyżeczki oleju
2 łyżeczki domowej przyprawy do grilla
łyżeczka przyprawy ziołowej
Przygotowanie:
Zamarynowane filety dokładnie obtaczamy w wiórkach kokosowych i smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez ok. 2-3 min z każdej strony, aż panierka się zarumieni. Po tym dopiekamy filety w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 30-35 min.
Smacznego!
3 comments
W takiej panierce jeszcze nie robiłam.
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, bardzo lubię testować nowe panierki i na pewno wypróbuje także taką
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis, chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńSpodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)