Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą.
sobota, stycznia 18, 2014Składniki :
1kg filetów z kurczaka
250g czerwonej fasoli
3 duże pomidory
2 cebule
1l bulionu drobiowego
3 łyżki mąki
3 łyżki oleju
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
Fasolę zalewamy zimną wodę, tak aby wody było 3 razy więcej niż fasoli. Odstawiamy na 12 godzin. Po 12 godzinach fasolę odsączamy na sicie i gotujemy, dopóki fasola będzie miękka. Filety kroimy w mała kosteczkę i obtaczamy w mące. Następnie filety obsmażymy w dużym garnku z olejem. W między czasie kroimy cebulę i pomidory w małą kosteczkę i dodajemy do mięsa. Wlewamy bulion i dusimy 30 min. Następnie dodajemy odcedzoną i ugotowaną fasolę. Po tym dodajemy paprykę w proszku, sól, pieprz i ostrą paprykę w proszku, i dusimy kolejne 40 min.
Serwujemy na nie dużym talerzyku z małą kromką chleba razowego.
Smacznego !
Smacznego !
0 comments
Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)