Wilgotne ciasto marchewkowo-kabaczkowe.
środa, maja 21, 2014Pyszne i momentalne w przygotowaniu ciasto, podczas pieczenia którego na cały dom będzie się unosił aromat marchwi i różnych przypraw. Dzięki dużej ilości składników płynnych, a małej suchych ciasto po upieczeniu jest bardzo wilgotne i przyjemne do jedzenia.
Składniki:
3 marchewki
0,5 kabaczka lub cukinii
200 g mąki
2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
łyżeczka proszku do pieczenia
szklanka mleka
2 jaja
100 g cukru
100 g roztopionego masła lub oleju
2 comments
czesc :) czy mozesz sprecyzowac ile tego kabaczka ma byc? bo 0.5 to moze byc mało z małego kabaczka...ale bardzo duzo z ogromnego kabaczka :) Mam zamiar dzisiaj upiec to ciasto wiec bede wdzieczna za odpowiedz :) pozdrawiam i gratuluje bloga..jest naprawde "domowy"
OdpowiedzUsuńTak ok. 500-600 g. Dziękuję.
UsuńŁukasz
Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)