Kompot jabłkowy z miętą i miodem.
wtorek, czerwca 10, 2014Idealny napój na gorące, upalne dni. Podany z kostkami lodu i chłodzącą miętą, smakuje najlepiej! A z jego przygotowanie poradzi każde dziecko. Zapraszam do wypróbowania!
Składniki:
4 jabłka (2 gatunków)
garść rodzynek
3-4 goździki
2 łyżki miodu
10 listków mięty
2 suszone gruszki
2 l wody
Przygotowanie:
W dużym garnku doprowadzamy do wrzenia wodę, dodajemy pokrojone w ósemki jabłka, suszone gruszki, rodzynki, goździki i gotujemy 20 min. Pod koniec dodajemy miód i miętę, przykrywamy i odstawiamy na 10 min.
Kompot serwujemy z kostkami lodu.
Smacznego!
3 comments
musi świetnie smakować:)
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne :-) z chęcią wypróbuje :-)
OdpowiedzUsuńkompot ładnie podany - pozdrawiam :):):)
OdpowiedzUsuńSpodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)