Sznycle z kurczaka.
piątek, czerwca 06, 2014Soczysta pierś z kurczaka w chrupiącej panierce-idealny obiad dla całej rodziny. Sznycle smakują przepysznie, podane ze świeżym Litewskim chlebkiem i pomidorkami koktajlowymi. Pycha! Serdecznie zapraszam do wypróbowania!
Składniki:
Podwójna pierś z kurczaka
100 g panierki
jajko
sól, pieprz
50 ml oleju
Przygotowanie:
Piersie solimy i pieprzymy z obu stron.
Rozmącamy jajko, a do bułki tartej dodajemy sól. Zanurzamy pierś w jajko, a następnie obtaczamy w bułce tartej.
Sznycle smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min z każdej strony.
Po usmażeniu układamy na papierowych ręczniczkach.
Smacznego!
1 comments
smaczny pomysł:)
OdpowiedzUsuńSpodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)