Zapiekanka ryżowa na słodko
wtorek, czerwca 24, 2014Pyszny, sycący placek ryżowy na słodko. Podany z truskawkami i dżemem truskawkowym. Zapiekanka smakowała przepysznie, nie za słodka,puszysta i niesamowicie smaczna, chyba właśnie dlatego znikła ze stołu bardzo szybko. Zapraszam!
Zapiekanka ryżowa na słodko - przepis:
Składniki:
1 l mleka
2 szklanki ryżu
3 jaja
2 łyżki cukru
Przygotowanie:
Mleko doprowadzamy do wrzenia, dodajemy ryż i gotujemy przez ok. 30-40 min.
W osobnej misce ubijamy jaja z cukrem i dodajemy ostudzony ryż z mlekiem, mieszamy i wykładamy do formy do pieczenia (forma 35 cm x 20 cm). Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 35 min. Serwujemy z dżemem i truskawkami.
Smacznego!
0 comments
Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)