Kiedy robisz coś od całego serca wychodzi najlepszy rezultat! Tym razem było właśnie tak! Robiłem tort dla mamy na urodziny i to był najlepszy tort jaki mi tylko wychodził. Był po prostu idealny!
Przygotowanie tortu nie zajęło zbyt dużo czasu, z wieczora upiekłem biszkopt, a z rana go przełożyłem kremem i udekorowałem. Tort wychodzi bardzo wilgotny, smaczny, lekki i w miarę słodki. Zapraszam do wypróbowania!
Jakiś czas temu przedstawiłem Wam sałatkę z kurczakiem i mango (przepis tutaj), dziś zaś przedstawiam trochą inną wersję tej sałatki, czyli sałatkę z kurczakiem, truskawkami, mango i szynką parmeńską. Wszystkie składniki idealnie przyjaźnią się między sobą w sałatce. Zapraszam do wypróbowania pysznej sałatki z kurczakiem i truskawkami!
Jeżeli lubicie kurczaka w słodkiej marynacie, to ten przepis jest właśnie dla Was! Pyszna, soczysta, pięknie pachnąca pierś z kurczaka w marynacie miodowej z dodatkiem mięty. Kurczak w takiej marynacie marynuje się bardzo szybko i dlatego przygotowanie całego dania nie zajmuje dużo czasu. Zapraszam do wypróbowania!
Przyznam się, że to są moje pierwsze udane lody. Na prawdę próbowałem wykonać domowe lody ok. 5 razy, ale żadne z nich nie wyszły mi. No, ale w końcu się udało! Ten przepis to jest po prostu wynalazek dla mnie! Lody wyszły w pierwszego razu i są naprawdę dobre, nie mają grudek lodu, do ich przygotowania nie potrzebujemy maszyny do chłodzenia lodów, są bardzo smaczne, a co najważniejsze do ich przygotowania potrzebujemy jedynie trzech składników. Tak tylko 3 składniki i pyszne lody mango są już gotowe do zamrażania! Zapraszam!
Już kilka miesięcy temu podałem przepis na pyszny sernik z budyniem, który osiągnął dużą popularność na blogu. Dziś prezentuję wam pyszną modyfikację tego sernika, czyli sernik z budyniem bez pieczenia
Sernik jest bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu, puszysty, no po prostu idealny sernik na zimno. Zapraszam do wypróbowania!
750 g twarogu sernikowego
4 łyżki cukru (jeżeli lubimy słodsze, możemy dać 6-8 łyżek)
opakowanie budyniu śmietankowego Dr. Oetker ,,Słodka chwila" (43 g)
3/4 szklanki mleka
2 łyżki żelatyny
200 g śmietanki kremówki
2 łyżeczki cukru wanilinowego
50 g masła
rureczki z kremem
Sernik jest bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu, puszysty, no po prostu idealny sernik na zimno. Zapraszam do wypróbowania!
Składniki:
750 g twarogu sernikowego
4 łyżki cukru (jeżeli lubimy słodsze, możemy dać 6-8 łyżek)
opakowanie budyniu śmietankowego Dr. Oetker ,,Słodka chwila" (43 g)
3/4 szklanki mleka
2 łyżki żelatyny
200 g śmietanki kremówki
2 łyżeczki cukru wanilinowego
50 g masła
rureczki z kremem
Przygotowanie:
W 6 łyżkach zimnej wody zamaczamy żelatynę i odstawiamy na bok, aż spęcznieje. Po tym doprowadzamy do wrzenia mleko i rozprowadzamy w nim budyń śmietankowy. Budyń studzimy.
Za pomocą miksera ubijamy ser z cukrem, cukrem wanilinowym, kremówką przez ok. 4 min, masa powinna stać się bardzie puszysta. Po tym dodajemy przestudzone, roztopione masło, ostudzony budyń, a spęczniałą żelatynę podgrzewamy w kąpieli wodnej, do rozpuszczenia się najmniejszych grudek i także dodajemy do masy sernikowej. Wszystko dokładnie mieszamy.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm, wykładamy folią i na to układamy rureczki z kremem, aby pokryły całe dno. Na rureczki wlewamy masę sernikową, wierzch równamy i wstawiamy do lodówki na 5-6 godz, a najlepiej na noc lub całą dobę.
Po stężeniu sernik dekorujemy według własnego uznania. Ja udekorowałem sernik kremem na bazie bezy szwajcarskiej (przepis tu).
Smacznego!