Dzisiaj przepis na danie, które nie zrobicie w 15 min, ani w godzinę. Na danie, którego przygotowanie jest łatwe, ale czasochłonne. Na przepyszne danie, które z pewnością lubi każdy. Czyli przepis na gulasz wołowy z pieczarkami!
Gulasz wg. tego przepisu wychodzi po prostu idealnie przepyszny! Mięciutkie kawałeczki wołowiny po prostu topnieją w buzi, dużo warzyw i bardzo wyrazisty smak. Przepis jest na spory garnek gulaszu, więc przez kilka dni będziecie mieli obiady z głowy. Na drugi, trzeci dzień gulasz smakuje jeszcze lepiej! Gulasz zazwyczaj podaję z kaszą gryczaną, kaszą ziemniaczaną, albo z kuskusem.
Z tym przepisem wiąże się dosyć dziwna historia. Pewnego razu rodzice wyjechali na wypoczynek w góry, zostałem na kilka dni sam. Właśnie w tamtym okresie byłem strasznie zabiegany, rozumiałem, że czasu na gotowanie wcale nie będzie, no ale problem lekko się rozwiązał po tym jak ugotowałem pełny gar gulaszu. No i przez 5 dni z głowy miałem przygotowania obiadów. Wcale mi się nie znudził, ale po tym jego jeszcze nie przygotowywałem :D