Pikantne pałki z kurczaka.
czwartek, lipca 24, 2014
Pyszne, mięciutkie, z kruchą skórką pałki z kurczaka, to idealny posiłek na codzienny obiad lub kolację. My z rodziną takie pałeczki uwielbiamy podane z domowym makaronem i surówką ,,Coleslaw". Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania!
Składniki:
12 pałek z kurczaka
4 łyżki majonezu (przepis tu)
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1 łyżeczka soli czosnkowej
0,5 łyżeczki pieprzu
0,5 łyżki soli
75 g masła
Przygotowanie:
Do majonezu i śmietany dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy i powstałą marynatą nacieramy kurczaka. Odstawiamy w chłodne miejsce na 6 godzin.
Kurczaka wykładamy na blachę i pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 40 min. Po tym na każdą pałkę układamy po kawałeczku masła i pieczemy pod grillem przez ok. 8 min.
Smacznego!
0 comments
Spodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)