Sos salsa.
piątek, kwietnia 04, 2014Sos salsa, idealny do nachos, ryby i dań mięsnych. Bardzo pikantny i smaczny, także można powiedzieć, że jest to sos dietetyczny, bo składa się głownie z warzyw i dużej ilości pikantnych przypraw
.
Sos tak na prawdę jest czerwono-różowy, ale na zdjęciu wygląda żółty. Ciekawie. |
Składniki:
5 pomidorów
pół kabaczka
duża cebula
papryczka chilli
1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
sól
Przygotowanie:
Kabaczka, cebulę i pomidory kroimy w cienkie plastry. Papryczkę chilli siekamy.W garnku rozgrzewamy oliwę i dodajemy raniej przyszykowane warzywa, dodajemy paprykę w proszku i sól, i podsmażamy przez ok. 10 min. Kiedy warzywa będą miękkie miksujemy je na gładką konsystencję w blenderze. Utarte warzywa przekładamy do rondelka i gotujemy przez ok. 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Używamy do przeróżnych dań.
Smacznego!
1 comments
bardzo go lubię:)
OdpowiedzUsuńSpodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)