Ryba pieczona w masełku czosnkowym.
piątek, kwietnia 04, 2014Pyszna rybka z masełkiem czosnkowym, podana na ciepło z sosem salsa. Naprawdę warta do wypróbowania, gorąco polecam.
Rybę do tego dania można użyć dowolną, ale najlepiej, aby to była ryba morska, wtedy będzie smakować lepiej.
Składniki:
Ryba
100 g masła
4 ząbki czosnku
natka pietruszki
sok z cytryny
Przygotowanie:
Miękkie masło rozcieramy z posiekanym czosnkiem i pietruszką. Rybę posypujemy solą, opryskujemy sokiem z cytryny i nacieramy masełkiem czosnkowym, pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 45 min.
Rybę serwujemy z sosem salsa.
Smacznego!
1 comments
rybka z takim masełkiem to świetne połączenie:)
OdpowiedzUsuńSpodobał ci się przepis? Zostaw komentarz ;)